Nieuwsbrief oktober 2020

Beste nieuwsbrieflezer,

Een mooie, bijzondere zomer ligt achter ons! Wat hebben we een heleboel mensen mogen ontvangen in de eterij, op het terras en op de camping. Het is een gezellig drukke zomer geworden. We hebben bruiloften gehad, feestjes en heel gezellige diner- en aanschuifavonden. Daar kunnen we veel en weinig over zeggen 😀

Sinds zondag is de camping voor het eerst sinds Pinksteren voor een aantal nachten leeg. Ook het terras is vaker leeg nu het weer anders wordt. Een nieuw seizoen.

Een seizoen van wat meer tijd voor onszelf. Want dat is ondertussen wel een beetje nodig! Daarom gaat de eterij dicht van 8 okt t/m 31 okt omdat we dan vakantie gaan vieren met ons gezin. 8 oktober zijn we nog niet echt dicht… Dat wordt een bijzondere dag, omdat de eterij dan trouwlocatie is voor het huwelijk van Jan en Hilde. Jan is een oud-leerling van mij dus dat maakt het extra mooi! En daarna genieten van onze vakantie.

Na de vakantie gaan we alleen open op vrijdag en zaterdag, van 10 tot 22 uur. (22 uur is de nieuwe verplichte sluitingstijd 🙁). Op de zaterdagen zijn we nog steeds open voor diner. In november starten we met een nieuwe avondmenukaart! Op vrijdagavond gaan we kijken hoe het loopt. Tot nu toe hebben we aanschuiftafels gedraaid, wat ontzettend gezellig is en ook elke vrijdag vol zat. Dus dat zetten we voort. Ik kook 2 gerechten en maak een toetje, elke keer wat anders. U kunt een tafeltje reserveren voor max 4 personen (behalve als u met meer onder hetzelfde dak woont) en mee genieten van wat de pot schaft. Reserveren is verplicht.

Ja, de regels… dat is nog steeds wennen voor ons. En erg beperkend om toch een boterham te kunnen verdienen. Normaal mogen er 50 mensen binnen; nu 30. Feestjes mogen niet meer. Dat is zeker in het najaar en de winter een mooie bron van inkomsten voor ons.

Die afstand van 1,5 meter is voor ons geen nieuw normaal. Natuurlijk willen we het beste voor u en onszelf! Daarom hopen we dat we in de nabije toekomst weer als van ouds met elkaar om kunnen gaan. Dat het weer normaal is om elkaar te begroeten met een stevige handdruk of een knuffel of (oeps!) een zoen. Aan kunnen schuiven tijdens de aanschuiftafels. Of… zou dat een droom zijn?

Tijdens onze vakantie gaan we nadenken over de wildavonden. Want ja, dat seizoen komt er ook aan! We weten niet of het dit jaar in de jachthut kan. Met de 1,5 meterregel kunnen er maar erg weinig mensen een plaatsje krijgen. Misschien bouwen we de eterij wel om tot jachthuis! De jager blijft serveren en wild zal er ook geschoten en dus gegeten kunnen worden, dus dat blijft zoals het was. Zodra we meer weten hoort u van ons.

Voor nu danken we u voor het meelezen, meeleven, de gezelligheid die u in de eterij of op de camping bracht. We wensen u een mooi najaar toe!

Herfstige groet,

Lau en Iris Goud,

Tom, Noortje en Femke (en natuurlijk van onze bonuskids Niels en Mariëlle)

Ook groetjes van de beestenbende; Bas, het zwarte hangoor konijn, Barbie, (zijn vrouwtje en pas moeder geworden van 12 kleintjes!!), Tokkel en Claudia Kip, Ivans kipje en Plofje (die een prachtig haantje bleek te worden en daarom moet verhuizen… gekukel ‘s morgens vroeg geeft niet iedereen een vakantiegevoel) En natuurlijk van Brammetje Cavia en z’n maats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *